Meer
Publicatiedatum: 10-11-2017

Inhoud

Welkom in de begroting 2018 gemeente Hulst

De begroting van de gemeente, dat is voor velen de ver van mijn bed show. Niet gek, want het was tot nu toe vooral een dik boekwerk met ingewikkelde cijfers en schema’s. Nu niet meer. Over de gemeentebegroting van Hulst kunt u op deze website het nodige te weten komen op een prettige en toegankelijke manier. Zo geeft ieder lid van het college van burgemeester en wethouders zijn kijk op het nieuwe jaar. Wat willen ze bereiken? Wat gaan we doen? En wat kost dat allemaal? Alles is in hapklare brokken op een rij gezet.

Het is uw gemeente, dus u hebt recht om op duidelijke wijze te kunnen zien hoe de gemeente haar geld besteedt. Zo kunt u bijvoorbeeld ook zien hoeveel de gemeente bijvoorbeeld betaalt voor de afvalinzameling; maar ook hoeveel de gemeente daarvoor aan belasting incasseert van haar inwoners. Wat kost bijvoorbeeld het cameratoezicht in de binnenstad? En hoeveel is de gemeente jaarlijks kwijt om alle circa 6.800 lichtmasten in de gemeente brandende te houden?  En zo’n bibliotheek, hoeveel gemeenschapsgeld wordt daaraan besteed?

Een gemeente met goed geïnformeerde inwoners is een pre. Want een goede gemeente maak je samen! En dat is deze regeerperiode ook het motto van het coalitieakkoord: “samen voor de gemeente Hulst”!

Legenda

  • Programmabegroting 2018
  • Burgemeester Jan-Frans Mulder
  • Wethouder Jean-Paul Hageman
  • Wethouder Adri Totté
  • Wethouder Frank van Driessche
  • Wethouder Diana van Damme - Fassaert
62.873 Inkomsten (x1000)
62.742 Uitgaven (x1000)
131 Saldo (x1000)