Meer

Inhoud

Wethouder Diana van Damme - Fassaert

WERK MET WERK MAKEN

Wethouder Diana van Damme - Fassaert

Wethouder van Damme-Fassaert aan het woord

In 2017 gaan we zeer zeker weer werk met werk maken. Dat is belangrijk, zeker omdat we heel wat projecten op stapel hebben staan.
Verkeersveiligheid krijgt volop aandacht in 2017. Op Vogelwaarde gaan we op meerdere plaatsen de verkeerssituatie aanpassen en op Absdale wordt de lang verwachte rotonde aangelegd. In Heikant gaan we aan de slag met de herinrichting van de Julianastraat. Ook de Cloosterstraat op Kloosterzande verdient een facelift. Die gaan we voorbereiden in het najaar van 2017.

Het zijn niet alleen maar grote projecten waar we in 2017 mee aan de slag gaan. Ook kleine ongemakken hebben de aandacht. Die kunt u steeds bij ons melden via de BuitenBeter app. Daardoor kunnen we kort op de bal spelen. Onze woon- en leefomgeving kunnen we zo samen op mooi niveau houden.

Treinen hebben we niet in Zeeuws-Vlaanderen, daarom maak ik me extra sterk voor het busvervoer. Openbaar vervoer moet goed geregeld zijn en blijven. Ik zal me dan ook sterk maken voor het behoud van Lijn 19, de zogenaamde Breda-bus.

Elk van ons produceert afval. We hebben er dus allemaal mee te maken. In 2017 gaan we proberen om onze afvalstromen nog verder terug te dringen. Doel is om tegen 2020 de afvalberg een flink stuk kleiner te hebben. Met name het scheiden van afval krijgt in 2017 weer de nodige aandacht.

Een zo unieke vestingstad als Hulst trekt uiteraard toeristen, maar dat gaat niet allemaal vanzelf. In 2017 gaan we – onder andere samen met onze zuiderburen – onze streek nog aantrekkelijker maken voor bezoekers. En niet alleen met focus op Hulst; ook aandacht voor de beleving langs de Westerschelde en de omgeving van Saeftinghe!

2017 wordt, hoop ik, het jaar waarin we in de Nieuwe Bierkaai weer echt een stap vooruit kunnen zetten. Hetzelfde geldt voor het project aan de Houtmarkt. Ik droom van die rode loper… Weer met vrienden naar de film in Hulst kunnen gaan en samen na afloop kunnen genieten van een pintje. Mijn ambitie is om in 2017 te laten zien dat deze dromen geen bedrog zijn!

Waar houdt wethouder Diana van Damme - Fassaert zich mee bezig?

  • Openbare werken
  • Handhaving
  • Verkeer en vervoer (CVV)
  • Coördinatie dorps- en wijkraden
  • Milieu
  • Landbouw en natuur
  • Markten en kermissen
  • Subsidiewerving
  • Recreatie en toerisme
  • Project De Nieuwe Bierkaai

Wijkwethouder: Binnenstad Hulst, Hulst Zuid en Clinge